Het evenement

Over het evenement

Geef Down De Toekomst is het sportevenement van het jaar voor kinderen met Downsyndroom. Met acht zeer succesvolle edities in 2012, 2013, 20142015, 2016, 2017, 2018 & 2019 is Geef Down De Toekomst inmiddels een begrip in de Downwereld, maar ook zeker daarbuiten. Een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen met Down en hun omgeving.

Organisatie

MF Foundation

De MF Foundation is opgericht in 2008 als de GSFS Foundation door Myriam en Frank Vogel. Myriam en Frank (de M en de F in MF Foundation) zijn maatschappelijk zeer betrokken met hun stichting. Zij ondervinden bijna dagelijks aan den lijve met hun stichting hoe bepaalde dingen een gegeven zijn voor de ene persoon, maar een strijd zijn voor de andere. Via de MF Foundation proberen zij hulp te bieden voor degenen die in nood verkeren en proberen zij een meer dan positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld in de breedste zin van het woord. Jaarlijks steunen zij op diverse wijze meerdere goede doelen waar zij persoonlijk betrokken bij voelen. Kijk voor meer informatie op www.mffoundation.nl

Only Friends

“Only Friends wil, op een toonaangevende manier, kinderen met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving”. Dit jaar wordt het evenement ondersteund door Only Friends. Alle kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte zijn van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. Voor deze kinderen en jongeren biedt Sportclub Only Friends verschillende sporten. Het is de bedoeling dat de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Het unieke en hypermoderne Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord staat als thuisbasis ter beschikking van Only Friends en is bij uitstek geschikt om sporters op een veilige manier te laten sporten in een vertrouwde omgeving. Wil je meer weten over Only Friends, kijk dan op www.website.onlyfriends.nl

Friendship Sports Centre

Het Friendship Sports Centre. het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Sporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles.

 Sporten doe je samen. Met elkaar, tegen elkaar, voor elkaar. Het Friendship Sports Centre is het sportcentrum van sportclub Only Friends. Hier sporten meer dan 600 kinderen en jongeren met een beperking. Met keuze uit 25 verschillende sporten gegeven door specifiek opgeleide trainers veranderen beperkingen in mogelijkheden. Niemand is hier anders dan anderen. Dat verbroedert. Hier kunnen ze onbezorgd lol hebben, vriendschappen sluiten en alles delen. Een eigen plek waar ze altijd terecht kunnen en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Maar er is meer dan sport alleen. Het Centre is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Het Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Website: www.friendshipsc.nl

Locatie

Het Friendship Sports Centre is het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke handicap of chronische ziekte. Het Centre ligt in Amsterdam-Noord en beschikt over prachtig aangelegde sportvelden (binnen en buiten), speciale zwembaden en een aangepaste fitness- en dojoruimte. Het Centre is dé plek voor beweging voor kinderen en jongeren met een beperking.

Achtergrond

Het evenement is geboren uit een initiatief van de MF Foundation en Stichting De Upside van Down met als doel kinderen met Downsyndroom een onvergetelijke dag te bezorgen en op een sportieve manier te laten zien dat deze doelgroep prima kan functioneren in de huidige maatschappij. Geef Down De Toekomst heeft haar naam te danken aan de doelstelling in combinatie met de locatie van de eerste editie, namelijk de Toekomst, beter bekend als de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Inmiddels is Geef Down De Toekomst een begrip en een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen met Down en hun omgeving.