Afgelopen zaterdag is de 5de verjaardag van het Geef Down de Toekomst voetbaltoernooi gevierd op het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Deze bijzondere mijlpaal kon organisator van ‘het leukste voetbaltoernooi van Nederland’, de MF Foundation, natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom was er groots uitgepakt. Een heuse limonade proeverij, springkussens, penallty schieten, dans demonstraties, schminken, een ballonnenclown en natuurlijk voetballen met bekende Nederlanders als speler/coach.
Bij aankomst werden de 250 deelnemertjes – 28 teams, een record – verwelkomt door het komische duo Betty en Bea en voorgesteld aan hun bekende coaches. Na een spetterend optreden van Sarah en Julia in de kantine was het om 13.00 uur tijd voor de de aftrap door Jandino Asporaat. Jandino had 3 pogingen nodig om de bal vanuit de kantine het veld op te trappen maar dat mocht de pret niet drukken, integendeel de sfeer zat er direct goed in want ook het weer werkte fantastisch mee.
Door de teams werd er onder leiding van Bekende Nederlanders zoals Hans van Breukelen, Piet Schrijvers Robert Leroy, Aad de Mos en natuurlijk Geef Down de Toekomst ambassadeurs Jasmine Sendar en Juvat Westendorp keihard geknokt voor de overwinning, want de winnaars mochten immers in de finale uitkomen tegen het RTL 7 sterrenteam.
In een spannende finale wisten onze GDDT-sterren het RTL 7 sterrenteam met 2-0 te verslaan. Als echte kampioenen volgde er een huldiging op het bordes en onder de tonen van ‘We are the Champions’ mochten alle finalisten een schitterende beker in ontvangst nemen. Natuurlijk zijn er zoals altijd zijn er bij ‘Geef Down de Toekomst’ alleen maar winnaars, dus ook voor alle andere deelnemertjes was er een mooie medaille en een oorkonde. Wie jarig is trakteert, daarom lag er na afloop voor alle deelnemers, vrijwilligers en bekende Nederlanders een ‘Geef Down de Toekomst’ tas met mooie kado’s klaar als herinnering aan deze geslaagde 5e verjaardag.

top
Meer foto’s