2012

26 september 2012

Editie 2012

Op woensdag 26 september 2012 hebben veel kinderen en jongeren met en zonder Downsyndroom, aangevuld met bekende Nederlanders, bijgedragen aan een meer dan succesvol voetbaltoernooi. Ondersteund door de AJAX Foundation hebben Stichting De Upside van Down, de MF Foundation en de hoofdsponsor All-In Group de eerste editie van een uniek voetbalevenement plaats laten vinden op de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, De Toekomst. Het motto van de dag: “Geef Down De Toekomst”.

Acht voetbalteams voetbalden voor “Geef Down De Toekomst”. De aftrap werd verzorgd door Humberto Tan. Op het veld stonden Sebastiaan Labrie, Rene van de Kerkhof, Bert Konterman, Felix-Jan Kuypers, Arthur Numan, Sjaak Swart, Bryan Roy, Maarten Wansink en Richard Witsche hun mannetje voor het goede doel. Naast het toernooi waren tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder (voetbalgerelateerde) spelletjes, een schminktafel en een springkussen. Sita, erg populair bij kinderen met en zonder Downsyndroom, was captain van één van de voetbalteams en zong in de vroege avond een vrolijk nummertje weg. Een speciale “meet and greet” met Sita was op verzoek geregeld. Berget Lewis, de populaire zangeres die net het tv-programma “De Beste Zanger Van Nederland” had gewonnen, eindigde het evenement met een spectaculair optreden. Heini Otto nam de rol van spreekstalmeester op zich, maar bewees zich vooral als onzichtbare, zeer belangrijke drijvende kracht achter de organisatie.

Myriam en Frank (de M en de F in MF Foundation) Vogel wilden zowel organisatorisch als financieel bijdragen met de All-In-Group aan de Stichting De Upside Van Down. Zij geloven voor 100% dat een imagoverbetering voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom leidt tot meer mogelijkheden en acceptatie in de hedendaagse samenleving, waarbij integratie het sleutelwoord is. Namens Stichting De Upside Van Down, ontving Monique Abels de gelukkige donatie van EURO 100.000,- in de vorm van een cheque.